Τι ειναι η Παιδοδοντριατική;


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλώς ήλθατε στον τομέα της παιδοδοντιατρικής. Μαζί θα περιηγηθούμε για να γνωρίσουμε μερικές από τις βασικές ιδιαιτερότητες του τομέα αυτού και πιθανα να λύσουμε κάποιες απορίες μας σχετικά με την οδοντιατρική στους  μικρούς μας ασθενείς.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ;

Είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που έχει ως αντικείμενο την οδοντιατρική στα παιδιά, τους εφήβους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι βασικοί στόχοι της οδοντιατρικής στα παιδιά είναι:

  1. Η εξάλειψη της φοβίας.
    Οι παιδοδοντίατροι οι οποίοι εξειδικεύονται στην παιδοδοντιατρική, μελετούν σε λεπτομέρεια τη ψυχολογία του παιδιού στην οδοντιατρική καρέκλα και όλες τις τεχνικές συμπεριφοράς για την αντιμετώπιση της φοβίας του παιδιού στο οδοντιατρικό περιβάλλον, Η δημιουργία θετικών εμπειριών στο παιδί και η εξασφάλιση έλλειψης πόνου κατά τη διάρκεια της θεραπείας, συμβάλλει στην διάπλαση μη φοβισμένων παιδιών και μελλοντικών ενηλίκων.
  2.  Η πρόληψη των νόσων του στόματος αποτελεί έναν επίσης βασικό στόχο της παιδοδοντιατρικής. Η εκπαίδευση των μικρών ασθενών σε θέματα στοματικής υγιεινής, διαμορφώνει σπουδαίες καθημερινές θετικές συνήθειες, που θα συντελέσουν στη βελτίωση της στοματικής υγείας στο εγγύς μέλλον.
  3. Η θεραπεία των οδοντικών παθήσεων, τόσο για τα παιδιά, όσο και για τα Α.Μ.Ε.Α. αποτελεί τον τελευταίο στόχο της παιδοδοντιατρικής. Η θεραπεία χωρίς πόνο είναι σημαντική και εκτός από την ανάταξη της οδοντικής υγείας, βοηθά σην εξάλειψη του άγχους, στην απόκτηση αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης στον οδοντίατρο.