Αισθητικοί ορθοδοντικοί μηχανισμοί λευκά σιδεράκια


 

-Πλαστικά σιδεράκια

Είναι τα οικονομικότερα από τα αισθητικά αλλά έχουν μειωμένη αντοχή και αλλάζουν χρώμα (κιτρινίζουν) στην διάρκεια της θεραπείας.

 

 

 

 

 

 

-Κεραμικά ή λευκά σιδεράκια.

Τα κεραμικά ή λευκά σιδεράκια δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις αισθητικές απαιτήσεις του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των ενήλικων ασθενών, αλλά χρησιμοποιούνται ευρύτατα και στους εφήβους. Είναι κατασκευασμένα από κεραμικό υλικό σε μιά λευκή απόχρωση του χρώματος του δοντιού. Είναι πιό ογκώδη από τα μεταλλικά (για να έχουν την ίδια αντοχή) και δεν έχουν την ίδια αντοχή με τα μεταλλικά.

 

 

 

 

 

 

-Διάφανα σιδεράκια από τεχνητό ζαφείρι.

Εν αντιθέση με τα κεραμικά σιδεράκια τα οποία είναι αδιαφανή και χρωματισμένα ώστε να μιμούνται ένα συγκεκριμένο χρώμα δοντιού, τα ζαφειρένια σιδεράκια είναι εντελώς διάφανα και κυριολεκτικά εξαφανίζονται ανεξαρτήτως χρώματος δοντιού.  Η επιλογή του ζαφειριού για τα Ορθοδοντικά άγκιστρα είναι η μόνη πραγματικά αισθητική επιλογή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους ασθενείς. Κατασκευασμένα από μονοκρυσταλλικό ζαφείρι, διακρίνονται για την υψηλή διαφάνεια και τη σταθερότητα του χρώματος, καθιστώντας την ορθοδοντική θεραπεία πραγματικά αισθητική και σχεδόν αόρατη. Αρχικά χρησιμοποιήθηκαν σε συνδυασμό με τα κλασικά μεταλλικά σύρματα, σήμερα όμως χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τα λευκά σύρματα (μεταλλικά με λευκή επικάλυψη στο χρώμα του δοντιού), γεγονός που τα κάνει λιγότερο εμφανή