Στόχος της Ορθοδοντικής θεραπείας 

 

 

 

 

 

ΧΑΡΙΖΕΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ:
Στατιστικές έρευνες δείχνουν πως το πιο όμορφο χαμόγελο και η καλύτερη αισθητική προσώπου που επιτυγχάνονται με την ορθοδοντική θεραπεία συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΤΟ "ΙΔΑΝΙΚΟ ΔΑΓΚΩΜΑ":
Αυτό σημαίνει πως το στοματογναθικό σύστημα (δόντια, γνάθοι, μυς, νεύρα) λειτουργούν υπό ιδανικές συνθήκες κι έτσι διασφαλίζεται πως το άτομο που ακολουθεί αυτή τη θεραπεία έχει ελάχιστες πιθανότητες να υποφέρει από άλλα προβλήματα που σχετίζονται με το δάγκωμα για το υπόλοιπο της ζωής του.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ:
Κατορθώνοντας το "ιδανικό δάγκωμα" σημαίνει πως η μασητική ικανότητα είναι όσο καλύτερη θα γινόταν.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ:
Πολλά ορθοδοντικά προβλήματα (π.χ. ανοικτή δάγκωμα, ή πολύ στενή άνω γνάθος) μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην ομιλία. Η διόρθωσή τους βελτιώνει ουσιαστικά την ποιότητα της ομιλίας.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ:
Πολλές παθήσεις του στόματος όπως η περιοδοντίτιδα που μπορεί να καταλήξουν σε πρώιμη απώλεια των μόνιμων δοντιών και μετέπειτα κατάρρευση του στοματογναθικού συστήματος συμβαίνουν λόγω "κακού δαγκώματος" ή "στραβών δοντιών". Η αποκατάσταση αυτού του προβλήματος με ορθοδοντική θεραπεία βελτιώνει σημαντικά τις συνθήκες στοματικής υγιεινής και απομακρύνει κάθε επιβλαβείς παρενέργειες.