Γιατί είναι τόσο σημαντική η ορθοδοντική θεραπεία;


 

 

 

 

 

Ο καθένας θέλει να έχει ένα όμορφο χαμόγελο;– και ο καθένας θα πρέπει να έχει ένα υγιές χαμόγελο.

Η ορθοδοντική θεραπεία στόχο έχει να χαρίσει στον ασθενή και τα δύο.

Στραβά και συνωστισμένα δόντια δύσκολα καθαρίζονται και συντηρούνται. Η κατάσταση αυτή μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία τερηδόνας και ουλίτιδα ή ακόμα και σε περιοδοντίτιδα η οποία πολλές φορές οδηγεί σε βάθος χρόνου απώλεια των δοντιών. Κακή λειτουργεία των δοντιών και των γνάθων μπορεί να οδηγήσει σε βάθος χρόνου σε λειτουργικά προβλήματα των γνάθων, των αρθρώσεων και των μυών στο κεφάλι.
Πολλά ορθοδοντικά προβλήματα που παραμένουν αθεράπευτα, χειροτερεύουν. Η θεραπεία από ειδικευμένο ορθοδοντικό που διορθώνει το αρχικό πρόβλημα συχνά κοστίζει λιγότερο από ό,τι η επιπρόσθετη οδοντιατρική φροντίδα που απαιτείται για να θεραπεύσει πιο σοβαρά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν έπειτα από μερικά χρόνια.


Ένα ελκυστικό χαμόγελο έχει αναμφισβήτητα την αξία του. Η ευχάριστη εξωτερική εμφάνιση είναι σημαντικό συστατικό της αυτοπεποίθησης ενός ατόμου. Η αυτοπεποίθηση ενός ατόμου συχνά αυξάνει καθώς η θεραπεία δημιουργεί αρμονική εικόνα ανάμεσα σε χείλη, δόντια και πρόσωπο. Με τον τρόπο αυτό, η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να συμβάλει στην επιτυχημένη κοινωνική και επαγγελματική ζωή και να βελτιώσει  γενικότερα τον τρόπο αντιμετώπισης της ζωής.