Η Πρώτη Επίσκεψη


 

 

 

 

 

 

 

 

Η πρώτη φορά που επισκέπτεστε το τμήμα μας κάνετε το πρώτο βήμα σε ένα υπέροχο χαμόγελο.

Για να είμαστε σίγουροι ότι σας παρέχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση, ακολουθούμε τις πιο κάτω διαδικασίες:

 

1. Στο πρώτο ραντεβού γίνεται μια πρώτη εξέταση - διάγνωση και προκαταρτική, σύντομη επεξήγηση του προβλήματος στους γονείς ή στον ίδιο τον ασθενή εάν αυτός είναι ενήλικας. Μπορεί να λάβετε οδηγίες για ακτινογραφίες που θα πρέπει να κάνετε για να μας βοηθήσετε να καταλήξουμε στη διάγνωση. Έπειτα μπορεί να σας ζητηθεί να δείτε κάποια από τις νοσοκόμες μας για την πρώτη καταγραφή των στοιχείων σας και για να λάβετε τα πρώτα μαθήματα στοματικής υγιεινής.


2. Σχέδιο Θεραπείας. Στο δεύτερο ραντεβού συζητείται και εξηγείται το ατομικό σχέδιο θεραπείας σας το οποίο είναι βασισμένο στη μελέτη που γίνεται από τον ορθοδοντικό μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που έχουν προηγουμένως καταγραφεί. Το ραντεβού πραγματοποιείται στην παρουσία του ασθενούς και των γονέων ή κηδεμόνων του. Σ`αυτό το ραντεβού θα λυθούν όλες οι απορίες σας που αφορούν την ορθοδοντική σας θεραπεία. Σας παρουσιάζουμε διάφορους τρόπους θεραπείας καθώς και υλικά που να ταιριάζουν στις ανάγκες σας αλλά και στις λειτουργικές και αισθητικές σας απαιτήσεις. περισσότερα…

3. Η θεραπεία αρχίζει περίπου 1 εβδομάδα αργότερα όπου αρχικά λαμβάνονται φωτογραφίες των δοντιών εξωστοματικά και ενδοστοματικά που μας βοηθούν στη διάγνωση. Αμέσως μετά τοποθετούνται οι ορθοδοντικοί μηχανισμοί. Λεπτομερές ατομικό σχέδιο θεραπείας δίνεται αν επιθυμείτε και γραπτώς κατά το συγκεκριμένο ραντεβού.

4. Μέρος της ευθύνης μας προς τους ασθενείς μας αφορά τη βασική εκπαίδευση στο βούρτσισμα των δοντιών και τη στοματική υγιεινή γενικότερα. Αυτό συνδυάζεται με αποκάλυψη της μικροβιακής πλάκας στα δόντια, ώστε ο ασθενής να δει τα σημεία στα οποία υπάρχει δυσκολία στο βούρτσισμα και δίνονται οδηγίες ως προς την τεχνική του σωστού βουρτσίσματος που αφαιρεί όλα τα μικρόβια αποτελεσματικά και άλλες οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν στη συνέχεια καθώς και μικρά εφόδια για τον νέο τρόπο υγιεινής των δοντιών που θα πρέπει να ακολουθήσουν.
Θα σας παρέχουμε κάθε φροντίδα και πλήρη ορθοδοντική θεραπεία που στόχο έχει να σας χαρίσει ένα υπέροχο χαμόγελο και σωστή λειτουργία του στόματος.

5. Στο πρώτο ραντεβού  μετά την τοποθέτηση των ορθοδοντικών μηχανισμών σας ξαναβλέπουμε για να ελέγξουμε την ικανότητά σας να διατηρείτε τα σιδεράκια καθαρά, σας ζητάμε να φέρετε μαζί σας την οδοντόβουρτσά σας και σας προτείνουμε να  ελέγχετε τα δόντια σας για μικρόβια με τη χρήση ταμπλέτων που χρωματίζουν τα μικρόβια.

6. Ραντεβού για τη συνέχεια της θεραπείας σας θα πραγματοποιείται κάθε 3-5 εβδομάδες περίπου, σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο θεραπείας που ακολουθείται.

7. Η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από 12 - 24 μήνες ανάλογα με το πρόβλημα, ή ακόμα και λιγότερο εαν αυτό είναι εφικτό. 

8. Όταν η θεραπεία σας ολοκληρωθεί, διευθετούμε την αφαίρεση των ορθοδοντικών μηχανισμών και τη τοποθέτηση σταθεροποίησης.

9. Εάν επιθυμείτε λαμβάνετε τις φωτογραφίες που απεικονίζουν την αρχή και το τέλος της θεραπείας.

10. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τη σταθεροποίησή σας για όσο χρόνο χρόνο κριθεί απαραίτητος έπειτα από την αφαίρεση των ορθοδοντικών μηχανισμών. Τουλάχιστον όμως μέχρι να ολοκληρωθεί η σκελετική ανάπτυξη ή να αποφασίσουμε τι θα γίνει με τους φρονιμήτες.

11. Μπορείτε να μας επισκεφθείτε οποτεδήποτε αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη θεραπεία σας.